How-to-stop-dog-from-jumping-on-guests

Hoe weet u of uw hond de (roedel)leider is?

Simpel: als uw hond op u springt als u thuiskomt, is hij/zij de roedelleider. Als uw hond op uw gasten springt, is dat om ervoor te zorgen dat deze nieuwkomers ook weten dat hij de leiding heeft.
Wat kunt u doen om dit probleemgedrag te stoppen?

Bevestig uzelf als roedelleider

Wanneer een hond geen duidelijke roedelleider heeft, probeert hij om de vacante functie te vervullen, vaak leidend tot rampzalige resultaten (voor de eigenaar en voor de hond!). De roedelleider leidt door het projecteren van een kalme-assertieve energie.

Overlaad uw hond niet met genegenheid als u door de deur komt

Dit soort aandacht is prachtig voor een kind, maar niet voor een hond. Vergeet niet dat honden dieren zijn, en het beste wat u kunt doen is om uw hond te behandelen als een hond en te communiceren op een manier die hij zal begrijpen.

Corrigeer het probleemgedrag van het springen

De moeder van de hond, de ultieme roedelleider, zou nooit ongewenst gedrag tolereren. Als ze iets ziet wat ze niet graag heeft, stopt ze het door het uit de weg halen van de pup op een kalme-assertieve manier. De pup leert zo van deze lessen een belangrijke grens, en haar stevige en ondubbelzinnige leiderschap leert de pups hun onderdanige rol in de roedel.

Wanneer uw gasten arriveren, vraag dan uw hond om geduldig te zitten

Uw hond zal uw commando’s opvolgen wanneer hij u respecteert als zijn roedelleider. Vergeet niet, de roedelleider (u dus) onderhandelt niet om te krijgen wat hij of zij wil.

U kunt geen (roedel)leider zijn voor slechts een deel van de tijd

Leiderschap is voor altijd; inconsistentie leidt tot verwarring en angst bij een hond en tot afwijkend hondengedrag. De leidende rol van roedelleiders bij dieren is altijd onbetwistbaar, en dat moet dus ook altijd zo zijn bij u!

Vertaald uit artikel van Cesar Millan