tarieven, konijn, cavia, consult, vaccinatie, sterilisatie, castratieDierenkliniek Heemskerk

Tarieven Knaagdier, Vogel e.a.

Wij zijn open over onze tarieven omdat u daar recht op heeft. Lage tarieven betekent geenszins dat de kwaliteit van diergeneeskunde bij ons lager ligt, het ligt bij ons o.a. aan het feit dat wij onze overheadkosten laag houden: niet (te) veel personeel, geen praktijkmanager en geen onderdeel uitmakend van een keten.
Alle prijzen zijn incl. BTW en All-in d.w.z. bij operaties incl. narcose/zuurstof, materialen, hechtmateriaal etc., excl. ev. antibioticum, pijnstillers, kraag; bij vaccinaties incl. algemeen onderzoek, consult etc.
Bij “niet-standaard” operaties (alle hier niet genoemde operaties) wordt het tarief berekend a.h.v. tijdsduur, narcose, verbruikt hechtmateriaal e.a. materialen. Tarief van ECG, röntgenfoto en bloeddrukmeting is excl. consult.
Deze lijst is niet volledig, voor meer informatie a.u.b. bellen of e-mailen.
Alle vaccinaties zijn (indien gewenst) incl. gratis vaccinatieboekjes, excl. Europees dierenpaspoort (€ 8,50).

• Consult knaagdier/vogel: € 27,00 | spoed: € 45 | avond/weekend: € 66 | nacht (na 0.00 u): € 115
  • Vaccinatie Myxomatose|RHD1 € 27,00
  • Vaccinatie Myxomatose|RHD1 + RHD2 € 52
  • Vaccinatie RHD1 + RHD2 € 27 Eén jaar werkzaam, geen booster enting nodig: Filavac
  • De meeste mensen hebben wel eens gehoord van het RHD virus (Rabbit Hemorrhagic Disease, oftewel bloederige konijnenziekte), een zeer besmettelijke ziekte die gepaard gaat met (acute) bloedingen en (na besmetting) snelle sterfte, er is sinds 2015 een nieuwe variant hiervan opgedoken, die het RHD2 virus wordt genoemd. Meer informatie.
    Er worden geen vaccinatie-oproepen voor konijnen verstuurd. Hou a.u.b. zelf het vaccinatietijdstip (beste tijdstip is in het voorjaar, maart/april) in de gaten!

• Snavel vogel knippen/vijlen: € 12,50
  • Chippen: € 29 incl. registratie bij Backhome club (kosteloos voor kat, konijn, vogel)
  • Visite: € 45 / Spoed & Avond-Weekend: € 72
  • Visite t.b.v. vaccinatie nest/fokker (excl. vaccinatie): € 36
  • Operaties | Verrichtingen

• Castratie konijn *
    Gewicht< 3 kg> 3 kg> 6 kg
    Tarief€ 52€ 75€ 98
  • Castratie cavia * : € 52
  • Castratie fret: € 55
  • Castratie Stinkdier * : < 5 kg; € 100, > 5 kg; € 115
  • Echo dracht (v.a. (ruim) 4 wk.): € 50, geen consult (tenzij het dier verder onderzocht moet worden)
  • Kiezen & snijtanden konijn/cavia slijpen: (incl. narcose) *
    Gewicht< 3 kg> 3 kg
    Tarief€ 80€ 95
  • Snijtanden konijn/cavia/ratje knippen/slijpen: € 18
  • Snijtanden konijn verwijderen (bij chronisch/hardnekkig krom groeien): (incl. narcose, pijnstilling) *
    Gewicht< 3 kg> 3 kg
    Tarief€ 95€ 110
  • Sterilisatie konijn * Een konijn steriliseren? Lees Hoe en Waarom!
    Gewicht< 3 kg> 3 kg> 6 kg
    Tarief€ 120
    € 110
    € 140
    € 130
    € 170
    € 150

Uw konijn hoeft na de operatie geen kraag of romper om, er wordt een klein sneetje (van ca. 3 cm) gemaakt en de huid wordt altijd onderhuids dicht gehecht (geen hechtingen te zien en kunnen dus ook niet los gebeten worden).

• Sterilisatie fret/cavia * : € 115 (advies fret: chemische castratie met Suprelorin)
  • Trimmen/scheren konijn: € 41, onder verdoving (indien noodzakelijk); € 62
  • Euthanasie (laten inslapen): bel of mail a.u.b. voor informatie en prijsopgave
  •
    * Indien u extra pijnstilling wenst voor uw dier na de operatie, bedragen de extra kosten ca. € 10-15 (voor duur van 1 week), bij operaties van een knaagdier wordt dit sterk geadviseerd.